Forget Norway! More like SNOREway.

Idag ringde Sara, en Stötenkompis och berättade att Maggie (Stöten-arbetsledare) försökt få tag i mig eftersom hon ville att JAG OCH SARA skulle komma tillbaka och jobba :) Och där gick jag i min jag-är-typ-arbetslös-fortfarande-och-allting-är-skitdyrt-ångest och blev SJUKT GLAD!!! Jag trodde aldrig det skulle bli en säsong till!

Så i November nångång åker jag till Suecia! Där kan man dricka kaffe på ett fik för typ 15 spänn. Och äta kaka. Det du.

hEii!!!

Jag lever, även om jag inte har bloggat på ett tag (typ två dar max). Jag har varit upptagen med dessa saker:

* Kollat DH (Alex, min rumskompis, har hela serien med sig!)
* Gått på norsk bögklubb, alltså HOMSEBAR
* Jobbat, via bemanningsföretag på ett café.
* Eeeööhh...? Näe.
* Sovit

Och nu kan jag inte heller skriva egentligen för nu ska iväg och handla. OJ, nu kom det en dansk bög förbi! Det är sant! Väldigt intressant. Men det kan jag skriva om en annan dag.

PUSS

Ni är så fina :)

Hej och tack för alla fina kommentarer! Det är skönt att veta att jag har er därhemma som stöd :)

Imorrn ska jag KANSKE börja jobba redan kl 6 på morgonen, dock vet jag inte än för dom är skitsega på att höra av sig. Det verkar bli vikariepoler för min del. Eller vikariepulla som dom säger här. Helst vill jag ju ha ett fast jobb att  hålla reda på men man kan väl inte få allt på en gång.

Jag kollar runt lite efter rum också, igår var det fajt här och ett jävla liv hela natten igenom. Dock träffade vi våra grannar på samma våning som var skitgulliga. Men ett eget rum vore väldigt väldigt skönt. Och ett normalt kök med ugn osv och internet på sitt rum. Fett skönt. Men det är så jävla dyscht. Depositionerna ligger på typ 10 000 nok, det bli typ 12 000 svenska.

Nu åker polisen förbi med sirenerna på fullt som vanligt. Livin' in da gheeetto...

Jag ska lägga ut bilder, jag lovar! Men jag har tyvärr bara crappiga mobilkamerabilder och jag kommer aldrig ihåg att lägga över dom till datorn och sen ska jag fatta hur jag lägger upp dom också. Jag suger på det här med bloggande, haha.

Men puss och kram på er!

Kära dagbok

Jag kommer inte ihåg vad jag skrev senast och jag orkar inte kolla så jag kanske upprepar mig. Just nu sitter jag i receptionen vilket man måste göra om man vill ha internet ordentligt. Ganska soft är det iaf.

Men jag saknar er alla! Jag saknar att gå ut och vara snyggast med Cissi, jag saknar att skratta åt Sally med Kitty, jag saknar att ha Invader Zim-mara (okej det var en gång och jag somnade efter typ två avsnitt, men du fattar grejen) med Kicko och jag saknar allt Stöten-folk!

Jag vill ha ett eget rum. Jag vill ha råd med typ vilken mat jag vill. Jag vill ha råd med nåt öht, det är ganska frustrerande att gå omkring bland alla affärer och se vilka fina grejer dom har och behöva tänka "Näe, jag måste spara, jag vet inte när jag får pengar nästa gång". SPARA ÄR TRÅKIGT!!! FATTIG ÄR TRÅKIGT!!! HOMSE!!!

Men annars är det bra :)

Det går bra nu kompis det går bra nu

På fredag ska jag jobba! Eller, jag ska på upplärning iaf, vi får väl se hur det går... Spännande!
Jag ska stå på stan och hugga tag i folk och säga "Hej vill du få en grej?" och så får dom följa med in och svara på lite frågor och sen får dom en grej.
Dock är det deltid så jag får ta och fixa nåt annat att göra också, men jag jobbar på det. Imorrn ska jag åka norsk tunnebana.

Aj no ju löv mi, äxå äxå.

Churt-bew-lar awk bouk-hewl-lawr

Idag var vi på IKEA och pimpade järnet i lägenheten med nya gardiner, ljuslyktor, nya tavlor och nya mattor. Dessutom storstädade vi här vilket nog inte gjorts på ett bra tag... Dagens fynd var en flottig skärbräda bakom diskbänken och pizzaslice för endast 20 nok på IKEA. Smakade ungefär som en Billys som kostar kanske en 5a i Sverige. Det var äckliga köttbullar på den. Men bussen ut dit var gratis! :D

Ringde till min stackars mamma igen och beklagade mig över bristen på lebensraum och att jag bryter ihop snart. Men efter att ha pratat lite med henne så kändes sammanbrottet lite längre bort iaf. Igår blev jag inte full och ikväll blir det också lugnt.

Kiss och bajs!

TGIF... NOT!

(Kicko fattar nog rubriken om hon läser detta)

Jag dricker öl i Oslo, det är pissdyrt. Dessutom sitter jag ensam i köket och dricker öl för det är bara här jag har täckning till internet SOM SKA INGÅ, så det är både pissdyrt och mobbat.

Men jag tar nya tag nu! Igår skickade jag i panik en ansökan till ett jobb i England, haha. Skickade ett rätt sopigt mail dock så jag tror inte tanten blir speciellt intresserad. Det var ett housekeepingjobb.

Nä, min mamma sa att jag inte ska ge upp så då ska jag inte ge upp. Nu ska jag fortsätta dricka öl!

PUSS

En historisk dag

Idag har jag haft körkort i två år! Så nu kan jag köra hur jag vill! JAAAG!!!

Närå.

Tankar från en optimist

Dagens middag: Gröna linser (woho!) och nudlar, kryddat med aromatkrydda. Måltidsdryck: kranvatten.

Det känns som att jag har varit här hur länge som helst. Det börjar bli jävligt tråkigt. Jag glömmer att jag inte ens varit här tre dar.

Jag sa innan att jag skulle ge det här en månad men jag tror varken jag pallar eller har råd att stanna mer än två veckor utan jobb. Fan vad allt suger idag.

Norsk musikk!

Idag var jag på en till intervju och fick inte det, MEN SKIT I DET! Här är min första norska musikupptäckt hittills:

http://www.youtube.com/watch?v=XF_bpS-tv-I

(Jag provade med bädda in men det funka fan inte. Skitblogg.)

Ska man kanske leta reda på nån gammal makaron och tugga på... Eller kanske lyxa till det med krossade tomater?
Lyssna och njut så hörs vi sen! Puss och kram!

Tjeniz peniz dagboken

Jag gjorde ett quiz på Facebook nyss om vilken svensk brottsling jag var. Jag blev Anders Eklund. Jag vet inte riktigt vad jag vill ha sagt med det.

Jag hittade rätt överallt idag. Dessutom är det skitbra att spärra upp ögonen och vara dum svensk om man vill åka gratis. Jag äger dig Oslo!

Dock blev jag lite fundersam över min andra "intervju" idag. Först fick jag vänta tjugo minuter. Sen förklarade hon att hon inte visste om jag skulle klara jobbet (fråga mig inte varför hon hade bett mig komma dit), så hon skulle ringa nån och se vad han tyckte. SEN KANSKE jag skulle få komma tillbaka på intervju. Eeh, jaa...

Maten är ju som alla vet svinsvindyr och jag blir helt ledsen av att tänka på vad tråkigt jag kommer äta framöver :( När (om) jag får jobb ska jag fan unna mig ett restaurangbesök! Ikväll ska jag iaf koka ägg.

Ha det!

Oh my god I can't believe it, I've never been this far away from home

Nu är jag framme i Oslo. Efter en total resa på 9,5 timmar, 6 timmar från Stockholm till Oslo med en högljudd rökrösttant bakom mig som på överklasstantstockholmska klargjorde före varje station: "KALMAR! NU KÄNNER JAG IGEN MIG! NU ÄR VI I KALMAR!" eller "NU KÄNNER JAG IGEN MIG! NU ÄR VI I ARVIKA!" (hennes gubbe, lite mer dämpat: "Du har ju aldrig varit här förut...") Tant: "TYST MED DIG! JAG KÄNNER IGEN MIG, VI ÄR I ARVIKA SÄGER JAG JU!" Detta typ fem min efter att konduktören ropat ut vilken som var nästa station. I sex timmar.

Jag hade ganska många mardrömsscenarion om boendet innan eftersom jag hört både det ena och det andra, men det är över förväntan. Och så fick man ett SIMkort :)

Jaha imorrn ska jag på två intervjuer, så stay tuned for scenes när jag åker vilse och grinar mot nån norsk stackars tant. Sen kommer Tyra och säger "YOU CAN NEVER BE LATE IN OSLO!" och sen åker jag ut (se tidigre Top Model-referens)

Jag har sovit tre timmar inatt, så jag ber om ursäkt för osammanhängande inlägg. Vi har ingen TV :(

RSS 2.0